Τοποθετείται μία προκατασκευασμένη αίθουσα στο 1ο δημοτικό σχολείο Ζευγολατιού

σχολείο

Στην «τελική ευθεία» βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης και επισκευής στα σχολικά κτίρια του δήμου Βέλου Βόχας

Από το δήμο Βέλου- Βόχας αναφέρεται: «Στην «τελική ευθεία» βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης και επισκευής στα σχολικά κτίρια του Δήμου Βέλου Βόχας  ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Καθαρισμοί των αύλειων χώρων των σχολικών κτιρίων πραγματοποιούνται την τρέχουσα περίοδο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βέλου Βόχας σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα το προσωπικό των υπηρεσιών  πραγματοποιεί εργασίες που αφορούν κλαδέματα δένδρων, καθαρισμούς των κήπων και εργασίες ευπρεπισμού με στόχο τα σχολικά κτίρια να είναι έτοιμα  την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου για να υποδεχτούν τους μαθητές.

Ήδη με παρέμβαση του Δημάρχου τοποθετείται τις ερχόμενες  ημέρες  μία προκατασκευασμένη αίθουσα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού  που θα καλύψει τις στεγαστικές ανάγκες των μαθητών του σχολείου.

O Δήμαρχος διαβεβαιώνει ότι  σ’ αυτόν τον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί η Δημοτική Αρχή θα είναι δίπλα τους  και θα βοηθάει με όλες τις δυνάμεις της στη λύση των προβλημάτων που θα παρουσιάζονται. Τέλος εύχεται σε όλους  καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία».

ΚΙΑΤΟ: …Και όμως!!! Η διεύθυνση υγιεινής σε έλεγχό της αναφέρει ότι …τα βρήκε όλα εντάξει για τα σκουπίδια!!!

ΚΙΑΤΟ: Η  διεύθυνση υγιεινής σε έλεγχό της αναφέρει ότι …τα βρήκε όλα εντάξει για τα σκουπίδια!!!

Επανερχόμαστε σε κουίζ της περασμένης Παρασκευής με τίτλο: «ΚΟΥΙΖ: Δημόσια υπηρεσία τα …βρήκε όλα εντάξει σε δήμο που πνίγεται από τα σκουπίδια!!!» (δείτε εδώ την ανάρτηση)

Δείτε την απάντηση:

Από τον αντιδήμαρχο του δήμου Σικυωνίων κ. Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του: «Είναι γνωστά τα πολύ σοβαρά προβλήματα της μη αποκομιδής των αστικών απορριμμάτων στον Δήμο Σικυωνίων, που έχουν  σοβαρές συνέπειες στη δημιουργία ανθυγιεινών καταστάσεων σε όλη τη περιοχή του Δήμου  και επιπτώσεις στην υγεία των Δημοτών και επισκεπτών του Δήμου, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο που περνάμε.

Σε πρόσφατο δημοσίευμά μου είχα επισημάνει τις μεγάλες ευθύνες όλων των επικεφαλής των τελευταίων Δημοτικών αρχών και ιδιαίτερα του Σταματόπουλου, που πέραν της πλήρης ανικανότητας που  τον διακρίνει στη διαχείριση των απορριμμάτων και των σοβαρών ζητημάτων του Δήμου,  συνολικά  η σημερινή  Δημοτική αρχή και ιδιαίτερα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος καθαριότητας, δείχνουν, πέρα από την ανικανότητα και μεγάλη αδιαφορία για το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα.

Πριν  από ένα περίπου μήνα ενημερώθηκε, μέσω των δημοσιευμάτων μου, η  Διεύθυνση Υγιεινής του Νομού  Κορινθίας και  ενήργησε  ελέγχους, όπως μας ενημέρωσε,  για να διαπιστώσει τη κατάσταση  που επικρατεί στον Δήμο Σικυωνίων, όσον αφορά το θέμα των αστικών απορριμμάτων.

Πρόσφατα [14-8-2016] η Διεύθυνση Υγιεινής του Νομού  Κορινθίας  μεταξύ των άλλων έδωσε και την παρακάτω απάντηση ΄΄ ……Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη ανθυγιεινής κατάστασης, λόγω μη αποκομιδής αστικών απορριμμάτων, όπως αναφέρεται στη διαβιβασθείσα αναφορά  και δεν υπήρχαν απορρίμματα εκτός των κάδων συλλογής΄΄

Δείτε το έγγραφο από τη Διεύθυνση Υγιεινής της Π. Κορινθίας!

Δείτε το έγγραφο από τη Διεύθυνση Υγιεινής της Π.Ε Κορινθίας!

Αγαπητοί Συνδημότες όλοι γνωρίζουμε την τραγική κατάσταση  που επικρατεί σε όλη την έκταση του Δήμου με τα αστικά απορρίμματα που ρίπτονται εντός και εκτός των κάδων, όπου παραμένουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, και τη δημιουργία των ανθυγιεινών καταστάσεων, επικινδύνων για τη δημόσια υγεία.

Πέρα από τις ανθυγιεινές καταστάσεις δημιουργείται και μεγάλη δυσοσμία από τα αστικά απορρίμματα,  από τη μη πλύση των κάδων.

Επισυνάπτω συνημμένα φωτογραφικό  υλικό που ελήφθη  προ, κατά  και μετά τις ημερομηνίες ελέγχου από τις  Υγειονομικές αρχές για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Όσον αφορά τον επικεφαλής της Δημοτικής, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο καθαριότητας  και συνολικά τη Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων η πλήρης ανικανότητα και ανυπαρξία δεν χρειάζεται  σχολιασμό».

ΣΣ. …Εδώ έχει χαθεί ο έλεγχος στο δήμο Σικυωνίων με τα σκουπίδια, έχουν αγανακτήσει οι δημότες με αυτή την κατάσταση και από την διεύθυνση υγιεινής του νομού Κορινθίας αναφέρουν: «…Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη ανθυγιεινής κατάστασης, λόγω μη αποκομιδής αστικών απορριμμάτων, όπως αναφέρεται στη διαβιβασθείσα αναφορά  και δεν υπήρχαν απορρίμματα εκτός των κάδων συλλογής»!!!

Τώρα πώς να σχολιάσουν οι Κορίνθιοι και οι δημότες την εν λόγω αναφορά από την αρμόδια υπηρεσία; Πολύ καλά κάνει και θίγει ο Ζαχαρόπουλος το εν λόγω θέμα παραθέτοντας παραπάνω και φωτογραφικό υλικό για την εν λόγω κατάσταση! …Από εκεί και πέρα αφήνουμε τα σχόλια στους αναγνώστες μας!

-Κάντε κλικ στις παραπάνω φωτο για να είναι πιο ευδιάκριτες…

Κ.Ν

Δείτε τα 37 θέματα που θα απασχολήσουν την Τρίτη τη συνεδρίαση του ΔΣ Σικυωνίων

Τα 37 θέματα που θα απασχολήσουν την Τρίτη τη συνεδρίαση του ΔΣ Σικυωνίων

Από το δήμο Σικυωνίων αναφέρεται: «Παρακαλούμε να προσέλθετε στην 25η  ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σικυωνίων, στο Δημοτικό  Κατάστημα  (Γ. Γεννηματά 2 στο Κιάτο) την 08/09/2015 ημέρα  Τρίτη  και ώρα 20:30, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 67 του Ν. 3852/10,  για  να συζητήσουμε και αποφασίσουμε στα παρακάτω θέματα:

1. Καθορισμός ωρών λειτουργίας και βαθμού έντασης των μεγαφωνικών εγκαταστάσεων των εκλογικών κέντρων, καθώς και του τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο των Βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους και άλλων λεπτομερειών, σύμφωνα με την αρ. 51774/31.12.2014 Κ.Υ.Α. (Β” 23).
2. Συμμετοχή του Δήμου στις δαπάνες ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. για την εκτέλεση έργων, Ηλεκτροφωτισμού στην Τ.Κ. Μεγάλου Βάλτου.
3. Έγκριση εκπόνησης μελέτης του έργου με τίτλο: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ.Κ. ΚΙΑΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ .
4. Έγκριση εκπόνησης μελέτης του έργου με τίτλο: ΔΙΑΔΙΚΤΥΩΣΗ – ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ Δ.Ε. ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ.
5. Έγκριση της με αρ. 7/2015 απόφασης Τ.Κ. Κρυονερίου περί χορήγησης άδειας για την πραγματοποίηση κινηματογραφικών γυρισμάτων στα όρια της Τ.Κ.
6. Έγκριση της με αρ. 8/2015 απόφασης Τ.Κ. Καισαρίου περί αποκατάστασης της πηγής στην θέση »Μαρκουτσά».
7. Αποδοχή δωρεάς Προοδευτικού Συλλόγου Κεφαλαρίου Κορινθίας.
8. Αίτημα για κοπή δένδρων στο κοιμητήριο Τ.Κ. Κλημεντίου
9. Αίτημα για κοπή δένδρου παράλληλα της οδού Σικυώνος μεταξύ αριθμών 64 – 66.
10. Έγκριση της με αρ. 55/2015 απόφασης Δ.Κ. Σικυωνίων (Κιάτου) περί εκπόνησης μελέτης για την πραγματοποίηση τεχνικού έργου.
11. Έγκριση διενέργειας προμήθειας ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου και των νομικών του Προσώπων.
12. Λήψη απόφασης για την αναγκαιότητα στέγασης του 7ου Νηπιαγωγείου Κιάτου, μετά την με αρ. 11/2015 απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας .
13. Έγκριση της με αρ. 24/2015 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής περί «Σύνταξης Τοπικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων Δήμου Σικυωνίων».
14. Έγκριση της με αρ. 67/2015 απόφασης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σικυωνίων περί τροποποίησης προϋπολογισμού οικ. έτους 2015.
15. Έγκριση της με αρ. 53/2015 απόφασης του Ν.Π.Δ.Δ. »Η ΜΗΚΩΝΗ» περί Έγκρισης οικονομικών καταστάσεων Α” & Β” τριμήνου 2015.
16. Έγκριση της με αρ. 12/2015 απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Ι.Δ. »Κο.Δ.Ε.Δη.Σ» περί καθορισμού ετήσιας εγγραφής – συνδρομής μελών ΚΑΠΗ.
17. Έγκριση της με αρ. 20/2015 απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Ι.Δ. »Κο.Δ.Ε.Δη.Σ» περί τροποποίησης προϋπολογισμού οικ. 2015.
18. Έγκριση της με αρ. 22/2015 απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Ι.Δ. »Κο.Δ.Ε.Δη.Σ» περί πρότασης για την αποζημίωση του Προέδρου έτους 2015.
19. Έγκριση της με αρ. 25/2015 απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Ι.Δ. »Κο.Δ.Ε.Δη.Σ» περί ανάκλησης της αρ. 48/2015 απόφασης και λήψη νέας που αφορά στον ορισμό ορκωτών ελεγκτών – λογιστών για τον τακτικό διαχειριστικό έλεγχο χρήσεων 2011, 2012, 2013 και 2014.
20. Έγκριση της με αρ. 26/2015 απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Ι.Δ. »Κο.Δ.Ε.Δη.Σ» περί ορισμού ορκωτών ελεγκτών – λογιστών για τον τακτικό διαχειριστικό έλεγχο χρήσεων 2015.
21. Ορισμός ενός υπαλλήλου και ενός εκπροσώπου για τη συμμετοχή στην κατανομή επιλέξιμων βοσκοτόπων.
22. Συνδιοργάνωση του Δήμου Σικυωνίων με τον Ιατρικό Σύλλογο Κορίνθου εκδήλωσης για την αδελφοποίηση του Ιατρικών Συλλόγων Κορίνθου και Chieti Ιταλίας.
23. Μείωση ύψους μισθώματος ακινήτου που εκμισθώνει ο Δήμος Σικυωνίων στην  Κορτες-Μπαρρέρα Μαρία-Νέλλη.
24. Τροποποίηση της με αριθ. 374/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα:  «Συγκρότηση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (άρθρο 70 παρ. 1 του Ν 3852/2010)» .
25. Χορήγηση άδειας τοποθέτησης απαγορευτικού σήματος στάσης και στάθμευσης οχημάτων, έμπροσθεν ακινήτου ιδιοκτησίας Καπλάνη Γεωργίας, επί της οδού Αριστοτέλους 54,  στο Κιάτο .
26. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε.  του έργου: ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΠΡΩΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ Τ.Κ. ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΛΤΟΥ της αρ. 16/2014 μελέτης της Τ.Υ.
27. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) του έργου : ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΣΟΥΛΙΟΥ της αρ. 29/2014 μελέτης της Τ.Υ.
28. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών του έργου: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ Δ.Κ. ΚΙΑΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ της αρ. 18/2011 μελέτης της Τ.Υ.
29. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών του έργου: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ Τ.Κ. ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ της αρ. 14/2013 μελέτης της Τ.Υ.
30. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών του έργου: ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΙΩΡΟΦΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΙΚΥΩΝΑΣ της αρ. 31/2012 μελέτης της Τ.Υ.
31. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών του έργου: ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Τ.Κ. ΚΛΗΜΕΝΤΙΟΥ της αρ. 13/2012 μελέτης της Τ.Υ.
32. Έγκριση πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής παραλαβής του έργου: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ (ΣΦΑΓΙΑ) της αρ. 5/2013 μελέτης της Τ.Υ.
33. Τροποποίηση της με αρ. 344/2014 απόφασης Δημοτ. Συμβουλίου με τίτλο: Σύσταση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής παραλαβής του έργου: ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΚΙΑΤΟΥ της αρ. 9/2013 μελέτης της Τ.Υ.
34. Έγκριση της με αρ. 231/2015 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής περί τροποποίησης προϋπολογισμού οικ. έτους 2015.
35. Έγκριση της με αρ. 236/2015 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής περί τροποποίησης προϋπολογισμού  οικ. έτους 2015.
36. Αποδοχή χρηματοδότησης για την καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης των Υπαλλήλων οι οποίοι συμμετείχαν στα ειδικά εκλογικά συνεργεία για προπαρασκευή και διεξαγωγή του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015.
37. Τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. έτους 2015″.

«Το Σύμφωνο των δημάρχων και τα οφέλη του για τους πολίτες της Π.Ε. Κορινθίας»

«Το Σύμφωνο των δημάρχων και τα οφέλη του για τους πολίτες της Π.Ε. Κορινθίας»

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «H Περιφέρεια Πελοποννήσου (Π.Ε. Κορινθίας) διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Το Σύμφωνο των Δημάρχων και τα οφέλη του για τους πολίτες της Π.Ε. Κορινθίας»,   που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 6 μ.μ. στο Αίθριο του Διοικητηρίου, Κροκιδά 2 T.K. 20100, Κόρινθος.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας θα γίνουν εισηγήσεις για τα περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη της εξοικονόμησης ενέργειας με βάση την Πανευρωπαϊκή Κίνηση «Σύμφωνο των Δημάρχων». Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν:

-Το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου με επίκεντρο την Π.Ε. Κορινθίας

-Τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ωρίμανση/υλοποίηση έργων ενεργειακής απόδοσης

-Πρακτικοί τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας από τους πολίτες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

6:00 μ.μ. – 6:30 μ.μ.

«Το Σύμφωνο των Δημάρχων και η σημασία του για την Π.Ε. Κορινθίας»

Εισηγητής: Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας: Πελοπίδας Καλλίρης

Χαιρετισμός: Απόστολος Παπαφωτίου, εντεταλμένος σύμβουλος Περιφέρειας  Πελοποννήσου

6:30 μ.μ. – 7.30 μ.μ.

Xαιρετισμοί-Εισηγήσεις Δημάρχων με θέμα: «Το Σύμφωνο των Δημάρχων και η σημασία του. Προγραμματισμός δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας ανά Δήμο»

Δήμαρχος Koρίνθου: Αλέξανδρος Πνευματικός

Δήμαρχος Βέλου-Βόχας: Αννίβας Παπακυριάκος

Δήμαρχος Λουτρακίου: Γιώργος Γκιώνης

Δήμαρχος Σικυωνίων: Σπύρος Σταματόπουλος

Δήμαρχος Ξυλοκάστρου: Ηλίας Ανδρικόπουλος

Δήμαρχος Νεμέας: Κωνσταντίνος Καλαντζής…».

Το …TOP 5 της εβδομάδας

(13:40)

Το …TOP 5 της εβδομάδας

Το ΤΟΡ 5 της εβδομάδας από τη Δευτέρα 31 Αυγούστου μέχρι και χθες Πέμπτη 03 Σεπτεμβρίου είναι:

Θα «αναστηθεί» ξανά πολιτικά ο Κ.Κόλλιας; …Θα το δούμε και αυτό;

Πως «κόπηκε» ο πρόεδρος του ΔΣ Σικυωνίων στην κηδεία του Γιάννη Ποτάκη στον Ασπρόκαμπο;

α.ΝΕΜΕΑ: Στα «χνάρια» του Γεωργούση και η Χρυσικοπούλου;

β.«Έφυγε» ο πρώην αντιδήμαρχος Σικυωνίων Γιάννης Δομετίου –Σήμερα η κηδεία του

α.Μειμαράκης- Καλλίρης και Μουρίκης: Τους συνδέει μία βαθιά φιλία

β.…Μήπως το παράκανε ο Τατούλης με την αναφορά του στο θέμα του προαστιακού στο Λουτράκι;

α.ΚΙΑΤΟ: Ο Ι.Ν της Μεταμόρφωσης Σωτήρος …έγινε στέκι μεταναστών και αθίγγανων! (φωτο)

β.…Τελικά τα σκουπίδια του δήμου Βέλου- Βόχας τα «φορτώθηκε» ο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου!

γ.Ξανά γραμματέας της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία ο Ν.Πετρόπουλος

ΚΟΥΙΖ: Δημόσια υπηρεσία τα …βρήκε όλα εντάξει σε δήμο που πνίγεται από τα σκουπίδια!!!

ΚΟΥΙΖ: Δημόσια υπηρεσία τα …βρήκε όλα εντάξει σε δήμο που πνίγεται από τα σκουπίδια!!!

Σε ποιο δήμο της Δυτικής Κορινθίας που επικρατεί ένα …μπάχαλο από τα σκουπίδια έκανε έλεγχο δημόσια υπηρεσία και τα …βρήκε όλα εντάξει; Το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη η απάντηση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το εν λόγω άρθρο θα είναι θέμα συζήτησης…

K.N

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: «Καταγγέλλουν» τον Π.Τατούλη για …θράσος και ψέματα για τον προαστιακό!!!

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: «Στολίζουν» τον Π. Τατούλη για τον προαστιακό -Μήπως πήγαινε γυρεύοντας;

-«Όπως αντιλαμβάνεσθε περιφερειάρχα Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τα «τατουλογραφήματα» δεν παραπλανούν την κοινωνία του Λουτρακίου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από τον Δ. Καραπατά…

Δεν γράψαμε τυχαία την χθεσινή ανάρτηση με τίτλο: «…Μήπως το παράκανε ο Τατούλης με την αναφορά του στο θέμα του προαστιακού στο Λουτράκι;» (δείτε εδώ την ανάρτηση).

Από τον Δ. Καραπατά της «Πρωτοβουλίας Πολιτών και Φορέων για την Έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην οδό Αιγαίου του Λουτρακίου» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε δελτίο τύπου:

«Ο ασθμαίνων στο κατόπι της πολιτικής ειλικρίνειας αδυνατώντας να πείσει περί του αγαθού των προθέσεών του περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, εξέδωσε -την περίοδο με τα «μπάνια του λαού»- για να ωραιοποιήσει προς όφελός του αφενός, αποσείοντας τις εγκληματικές ευθύνες του αφετέρου, δελτίο Τύπου που βρίθει ψεμάτων και με το οποίο σκοπεί να κρύψει από τους πολίτες, πως είναι ο μοναδικός υπεύθυνος που σταμάτησε το μεγαλύτερο -σήμερα- αναπτυξιακό έργο για την λουτρόπολη, που δεν είναι άλλο από την διασύνδεση του Λουτρακίου με την Σιδηροδρομική Γραμμή Υψηλών Ταχυτήτων της ΠΑΘΕ.

Με την τελευταία προ τριών εβδομάδων ανακοίνωσή του, ο Πέτρος Τατούλης έχει την αίσθηση ότι καθαγιάζεται και η κοινωνία ξεχνά. Νομίζει ότι «έκανε πάσα» το έργο στην κεντρική διοίκηση και ειδικότερα στο αρμόδιο υπουργείο Υποδομών – Μεταφορών – Δικτύων, έτσι ώστε στην ουσία να μην δυσαρεστηθούν τα οικονομικά συμφέροντα στην περιοχή Α-Β Βασιλόπουλος του Ισθμού.

Ακόμα, γι’ αυτή του την επιλογή (την αποστολή επιστολής – αιτήματος προς τον τέως υπουργό Οικονομίας – Υποδομών – Ναυτιλίας – Τουρισμού την 15η Ιουλίου 2015 με την οποία του ζητούσε την κανονικοποίηση της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Ισθμός – Λουτράκι και ένταξή της στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών [ΣΠΕΜ] 2014 – 2020), σύρθηκε λόγω των προηγηθεισών ενεργειών από τον περασμένο Μάρτιο της Πρωτοβουλίας Πολιτών και Φορέων για Έλευση του Προαστιακού στην οδό Αιγαίου, να φύγει το έργο από την περιφέρεια Πελοποννήσου και να μεταφερθεί στην κεντρική διοίκηση, καθ’ ότι ο Πέτρος Τατούλης αδυνατούσε να ανταποκριθεί τέτοιου είδους απαιτήσεων.

Δυστυχώς, αν και πρώτος πολίτης της περιφέρειας Πελοποννήσου ο Πέτρος Τατούλης δεν φείδεται ψεμάτων, αλλά και θράσους, δεδομένου ότι από την μία προσπαθεί να οικειοποιηθεί τον αγώνα της Πρωτοβουλίας Πολιτών και Φορέων, ενώ από την άλλη ρίχνει λάσπη… με τουρμπίνα, ισχυριζόμενος ότι «σε αντίθεση με όσους ″δήθεν″ ενδιαφέρονται για το έργο, η περιφέρεια Πελοποννήσου προσέγγισε με μεθοδικότητα, υπευθυνότητα και σοβαρότητα τον θέμα του προαστιακού του Λουτρακίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ωριμάσει μελετητικά το έργο και να δύναται να ενταχθεί στο ΣΠΕΜ, ώστε να αποδοθεί στους πολίτες ολοκληρωμένο προς χρήση». Για να το θάψει Πέτρο Τατούλη;

Το έργο ο Πέτρος Τατούλης το πληροφορήθηκε από την Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων τον Νοέμβριο του 2011, ενθουσιάσθηκε, δεσμευόμενος ότι θα το δρομολογήσει, έχοντας την ενημέρωση ότι το έργο με όλες τις διαδικασίες μπορεί να ολοκληρωθεί σε περίπου 18 μήνες και ο ίδιος έκανε λόγο για άνοιξη του 2013. Ενώ επεδείχθη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ήταν αυτός που εκτροχίαζε το έργο, ενώ προς τους «ιθαγενείς» του Λουτρακίου στην ουσία κουνούσε χάντρες και καθρεπτάκια, με τις καινοφανείς ανακοινώσεις του.

Είναι αναγκαίο, δεδομένου ότι η κοινωνία του Λουτρακίου το γνωρίζει, μήπως και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου το συνειδητοποιήσει κι επιστρέψει στον ρεαλισμό από την ουτοπία, ότι για την μελετητική ωρίμανση του έργου που κομπορρημονεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, η μόνη αλήθεια είναι πως αυτή είναι αποτέλεσμα των μορφοποιημένων τεχνικών προτάσεων που κατέθεσαν οι έγκριτοι πανεπιστημιακοί – συγκοινωνιολόγοι -που συνεργάσθηκαν και συνεργάζονται αφιλοκερδώς με την Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων για την Έλευση του Προαστιακού στην οδό Αιγαίου του Λουτρακίου- προς τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Λουτρακίου, αλλά και προς την ΔΙΣΣΑ του ΟΣΕ, που είχαν ως αποτέλεσμα την επίτευξη κοινωνικού και τεχνικού momentum, καθώς και την πρωτοφανή στα ελληνικά χρονικά σύμπτυξη του αρχικού προϋπολογισμού έργου, από τα € 25 εκατ. στα μόλις περίπου € 8 εκατ. tampoula raza. Πραγματικά, αυτό το κόστος, δεν έλκει το ενδιαφέρον των επιτήδειων…

Όσο για την επιστολή – αίτημα (15/7/2015) προς τον τέως υπουργό, αν ο Πέτρος Τατούλης πραγματικά επεδίωκε την ευημερία των πολιτών του Λουτρακίου, δεν θα κωλυσιεργούσε δεκαέξι μήνες (άλλες οι βουλές της κοινωνίας κι άλλες των οικονομικών συμφερόντων), αλλά μόλις παρέλαβε από τον ΟΣΕ ολοκληρωμένο τον φάκελο του έργου μαζί με τα τεύχη δημοπράτησης λίγες ημέρες πριν το τέλος Μαρτίου 2014, θα τα προωθούσε την επομένη προς το αρμόδιο υπουργείο για την άμεση ένταξη του έργου.

Επίσης, αφού ο περιφερειάρχης μας είχε όχι μόνον αγνές προθέσεις, αλλά και αν αυτές ήταν ειλικρινείς, γιατί δεν είχε γνωστοποιήσει το ολοκληρωμένο έργο, είτε στη διαβούλευση του ΣΠΕΜ τον Μάιο του 2014, είτε στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε αργότερα μεταξύ Εθνικής Αρχής Συντονισμού και περιφέρειας Πελοποννήσου;

Έχει ενδιαφέρον να φρεσκάρουμε την μνήμη του Πέτρου Τατούλη, αλλά και να υπενθυμίσουμε στην τοπική κοινωνία τι της υποσχόταν με ανακοινώσεις του ο περιφερειάρχης της, αλλά… του άλλαξαν γνώμη.

Στις 20-5-2013: Με την υποβολή των τεχνικών δελτίων του έργου σύνδεσης του Λουτρακίου με το δίκτυο του προαστιακού σιδηροδρόμου από τον ΟΣΕ, η περιφέρεια Πελοποννήσου θα το εντάξει άμεσα στο ΕΣΠΑ 2007 – 2013, αφού έχει εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση από την τρέχουσα προγραμματική περίοδο.

Στις 16-7-2013: Παραδεχόμενος την αρμοδιότητα υλοποίησης του έργου που έχει, ανακοινώνει το δήθεν οριστικό πλαίσιο και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του εν λόγω έργου: «Όταν ο ΟΣΕ εκπονήσει τις απαιτούμενες μελέτες για την μετατροπή της μετρικής γραμμής Ισθμού – Λουτρακίου, σε γραμμή κανονικού εύρους με ηλεκτροκίνηση φιλική προς το περιβάλλον, θα υποβάλει το σχετικό αίτημα χρηματοδότησης στην περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και θα το ολοκληρώσει ως το τέλος του 2014.

Των ανακοινώσεων του Πέτρου Τατούλη είχαν προηγηθεί…

Στις 26-3-2011: Το υπουργείο Μεταφορών στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου κατόπιν ενεργειών της Πρωτοβουλίας Πολιτών και Φορέων με το υπ’ αριθ. Β-518 έγγραφό του απαντά: «Στο βαθμό που το συγκεκριμένο έργο παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον και οφέλη για το Λουτράκι και την ευρύτερη περιοχή, η εκτέλεση του είναι εύκολα εφικτή εάν εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση του από το ΠΕΠ Πελοποννήσου της περιόδου 2007 – 2013 ΕΣΠΑ».

Στις 18-3-2012: Η ΕΡΓΟΣΕ με το υπ’ αριθ. 197946 έγγραφό της προς την Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων για Έλευση του Προαστιακού στην οδό Αιγαίου επισημαίνει τα ακόλουθα: «…Το συγκεκριμένο έργο παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον και οφέλη για το Λουτράκι, καθώς και την ευρύτερη περιοχή, η εκτέλεσή του είναι εφικτή αν εξασφαλισθεί η χρηματοδότησή του από το ΠΕΠ Πελοποννήσου της περιόδου 2007 – 2013. Η εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων θα πρέπει να γίνει άμεσα από την περιφέρεια Πελοποννήσου, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το έργο εντός της προγραμματικής περιόδου». Με άλλα λόγια, Πέτρο Τατούλη σας λένε συντομεύετε και μην το κοσκινάτε… γιατί όλοι χάνουν.

Στις 28-7-2014: Ο ΟΣΕ με το υπ’ αριθ. 113454 έγγραφό του προς τον δήμο Λουτρακίου, επισημαίνει τα ακόλουθα: «Έχουν εκπονηθεί όλες οι οριστικές μελέτες με βάση τις αποφάσεις του Δ.Σ. Λουτρακίου και τις τεχνικές κατευθύνσεις των τεχνικών υπηρεσιών σας έγγραφο/27826/13-12-2011 και αναμένεται η χρηματοδότηση του έργου από την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στις 18-12-2014: Ο βουλευτής Κορινθίας Κώστας Κόλλιας, του κόμματος που θέλετε να γίνετε πρόεδρος, επειδή εκτροχιάζατε το έργο με ερώτημά του προς τον πρώην υπουργό Υποδομών – Μεταφορών – Δικτύων στην με υπ’ αριθ. πρωτ. 5633 στην οποία επισημαίνει: «…Σε χρηματοδοτικό επίπεδο, ανοίγει το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014 – 2020 και είναι εκπεφρασμένη η πρόταση της περιφέρειας Πελοποννήσου να εντάξει το έργο για το οποίο θέλω να σας επισημάνω ότι ο προϋπολογισμός έχει αναθεωρηθεί από τα € 25 εκατ. στα 2/5 περίπου, χωρίς τις εκπτώσεις που προβλέπεται και αναμένεται να δοθούν. Πέρα από το ΠΕΠ 2014 – 2020 υπάρχουν και άλλα αναπτυξιακά προγράμματα όπως πληροφορούμαι, τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν άμεσα για την υλοποίηση της επέκτασης του προαστιακού ως την οδό Αιγαίου στο Λουτράκι…»

Επειδή η πολιτική αμνησία είναι της μόδας Πέτρο Τατούλη να σας υπενθυμίσουμε και να εξηγήσετε προς τους πολίτες του Λουτρακίου, γιατί ο συνδυασμός σας στο περιφερειακό συμβούλιο στις 20-5-2013 καταψήφισε τις 3 ειλημμένες αποφάσεις του ανωτάτου θεσμικού οργάνου του δήμου Λουτρακίου, αλλά και γιατί δεν βγάλατε λέξη, όταν στην ίδια συνεδρίαση, σας καταγγέλθηκε πως στενοί σας συνεργάτες σύρθηκαν στο υπουργείο Μεταφορών από οικονομικά συμφέροντα της περιοχής ″Α-Β Βασιλόπουλος″ του Ισθμού, που στόχο έχουν να εκμηδενίσουν τις πιθανότητες να συνδεθεί η πόλη του Λουτρακίου με τον προαστιακό σιδηρόδρομο και να κατασκευασθεί σταθμός στην προαναφερόμενη θέση;

Όπως αντιλαμβάνεσθε περιφερειάρχα Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τα «τατουλογραφήματα» δεν παραπλανούν την κοινωνία του Λουτρακίου, η οποία δείχνει με το δάχτυλο όλους αυτούς που το εκτροχιάζουν, δεδομένου ότι η Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων έχει φροντίσει να την κρατά ενημερωμένη. Κατά συνέπεια, θα έπρεπε να έχετε μάθει μετά από τέσσερις δεκαετίες στην πολιτική, ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!

Υ.Γ.: Το ψέμα είναι ανανδρία – Νίκος Καζαντζάκης…».

ΣΣ. Τα υπόλοιπα θα τα κρίνουν οι οι δημότες του Λουτρακίου και μόνο! Εμείς μένουμε μόνο στη χθεσινή δημοσίευση με τίτλο: «…Μήπως το παράκανε ο Τατούλης με την αναφορά του στο θέμα του προαστιακού στο Λουτράκι;» (δείτε εδώ την ανάρτηση).

Κ.Ν

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Αξιόλογη ενέργεια! Έδωσαν το όνομα του Θ. Θωμαίδη στο δημοτικό θέατρο Κορίνθου

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Αξιόλογη ενέργεια! Έδωσαν το όνομα του Θ. Θωμαίδη στο δημοτικό θέατρο Κορίνθου

Σε σχετική ανακοίνωση που έπαιξε στα ΜΜΕ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων: «Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Κορινθίων, με αφορμή τον αιφνίδιο θάνατο του πρώην Δημάρχου Κορινθίων ΘΩΜΑ ΘΩΜΑΪΔΗ και έχοντας υπόψη τη μεγάλη προσφορά του κατά την 8ετή θητεία του στο Δήμο Κορινθίων, η οποία ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την ανάπτυξη της πόλης της Κορίνθου αποφάσισαν να δοθεί το όνομα του εκλιπόντος στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θ. ΘΩΜΑΪΔΗΣ», έργο που υλοποίησε ο ίδιος ο εκλιπών…».

ΣΣ. Αξιόλογη ενέργεια η παραπάνω. Είναι το ελάχιστο που θα μπορούσαν να κάνουν από το δήμο για να τιμήσουν τον πρώην δήμαρχο Θ. Θωμαίδη που προσέφερε σημαντικό έργο για την Κόρινθο και τα δημοτικά διαμερίσματα!

Κ.Ν

Σημαντικές αποφάσεις που πάρθηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ Κορινθίων

Σημαντικές αποφάσεις που πάρθηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ Κορινθίων

Σε σχετική ανακοίνωση από το δήμο Κορινθίων αναφέρεται: «Τη ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 Αυγούστου  2015, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων . Οι βασικότερες αποφάσεις που ελήφθησαν ήσαν οι εξής :

-Ομόφωνα εγκρίθηκε έκτακτη επιχορήγηση 25.000 € από πόρους του Δήμου στην Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , ποσόν το οποίο κατά κύριο λόγο θα κατευθυνθεί στην προμήθεια επίπλων και λοιπού εξοπλισμού του νεοκατασκευασθέντος 14ου δημοτικού σχολείου Αγ. Γεωργίου Κορίνθου  από τη Δημοτική Αρχή.Το σχολείο  περατώθηκε τον Ιούνιο τρέχοντος έτους.

Παρά το γεγονός ότι η αρμοδιότητα είναι του Κράτους , δυστυχώς οι ανάγκες ανάγκασαν το Δημοτικό Συμβούλιο  να ψηφίσει την πίστωση αυτή από δημοτικούς όρους προκειμένου να λειτουργήσει το σχολείο αμέσως με την έναρξη  της προσεχούς σχολικής χρονιάς.

-Ολοκληρώνεται το έργο  Ανέγερσης κτιρίου Βρεφονηπιακού Σταθμού Εξαμιλίων από πόρους του Δήμου Κορινθίων.Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τον ΑΠΕ του έργου, το οποίο σύντομα ολοκληρώνεται και άμεσα θα γίνει η μεταφορά  στο νέο κτίριο, το οποίο είναι  από τα πλέον  σύγχρονα σε ένα καταπληκτικό περιβάλλον στο κέντρο του χωριού (περιτρυγιρισμένο με πεύκα),

-Εγκρίθηκε συμπληρωματική πίστωση 50.000 € για την ολοκλήρωση των εργασιών  του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κορίνθου.Στην προσεχή συνεδρίαση  θα ανατεθεί στην ΔΑΕΚ  το έργο σύμφωνα με την τεχνική μελέτη και σε διάστημα το πολύ δύο μηνών  θα μεταφερθούν  οι Τεχνικές και Πολεοδομικές Υπηρεσίες του Δήμου στο ιστορικό  και αναβαθμισμένο αυτό κτίριο. Πέραν της λειτουργικής αναβάθμισης  των Υπηρεσιών του Δήμου θα αναβαθμιστεί  ο περιβάλλων χώρος των σιδηροδρομικών γραμμών και της ευρύτερης περιοχής του Σταθμού, μετά την κατεδάφιση του μανδρότοιχου που χώριζε την πόλη και την απόσυρση των παλιών και άχρηστων βαγινιών του ΟΣΕ.

-Αντικαταστάθηκε ο αείμνηστος Κώστας Πίέτρης  από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Κορινθίων (ΔΑΕΚ) και Του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κορίνθου από  το νέο δημοτικό σύμβουλο Τιμολέοντα Πιέτρη.

-Παραδόθηκε σε χρήση  η πλατεία  που κατασκευάστηκε  από τη Δημοτική Αρχή  και ολοκληρώθηκε το 2014 στον οικισμό Μαψός της τοπικής κοινότητας Κουταλά , μετά την κατεδάφιση  του παλιού ελαιτριβείου , διατηρώντας  χαρακτηριστικά στοιχεία της παράδοσης (σπαστήρες, κλπ) στο κέντρο του χωριού».

Αγ. Θεόδωροι: Συζητούν για την προέγκριση άδειας λειτουργίας καταστήματος κάβας

Αγ. Θεόδωροι: Συζητούν για την προέγκριση άδειας λειτουργίας καταστήματος κάβας

Από τη δημοτική κοινότητα Αγ. Θεοδώρων αναφέρεται: «Σας καλούμε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό κατάστημα (πρώην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου άνωθεν του Πολυϊατρείου της Δημοτικής Κοινότητας) την 7η  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ,ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 19:00 μ.μ. για Τακτική Συνεδρίαση σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων του Ν. 83,88,89 του Ν. 3852/10 για την συζήτηση και λήψη των παρακάτω θεμάτων:

1) Περί προέγκρισης άδειας λειτουργίας καταστήματος Κάβας «Επιχείρηση Λιανικής Διάθεσης τροφίμων και ποτών» του Φώτιου Κοσμίδη του Σταύρου στην οδό Δημητρίου Κυρίακη αρ. 6 στους Αγίους Θεοδώρους».