Αγ. Θεόδωροι: «Οι κάτοικοι ανησυχούν και μιλούν για περιβαντολλογικά εγκλήματα της Μότορ-Όϊλ!!!»

Αγ. Θεόδωροι: «Οι κάτοικοι ανησυχούν και μιλούν για περιβαντολλογικά εγκλήματα της Μότορ-Όϊλ!!!»

-«Δεν διευκρινίζεται με ποιο τρόπο διαχειρίζεται μέχρι τώρα η εταιρεία τις επικίνδυνες λάσπες»

-Πολλά ερωτηματικά από το δελτίο τύπου του Ν. Γόντικα που αφορά την επεξεργασία επικίνδυνων αποβλήτων της ΜΟΤΟΡ – ΟΪΛ!!!

Σε δελτίο τύπου από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» (του Νίκου Γόντικα) αναφέρεται: «Παρέμβαση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα στη συζήτηση στο ΠεΣυ της ΜΠΕ για την Επεξεργασία Επικίνδυνων Αποβλήτων της ΜΟΤΟΡ – ΟΪΛ

Σύμφωνα με τη (συνοπτική) εισήγηση  της Τ.Υ. του δήμου Λουτρακίου -Περαχώρας – Αγ.Θεοδώρων, η τροποποίηση συνίσταται στη διεύρυνση της γκάμας των επικίνδυνων αποβλήτων (ΕΑ), που θα διαχειρίζεται η αδειοδοτημένη ήδη μονάδα επεξεργασίας ρυπασμένων χωμάτων (βρίσκεται μέσα στο χώρο της ευρύτερης εγκατάστασης και είναι ακόμη στο στάδιο της κατασκευής) με την προσθήκη και των επικίνδυνων ιλύων «που δημιουργούνται από τη λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας των υγρών βιομηχανικών αποβλήτων» των υπόψη διυλιστηρίων.

Οι λάσπες θα υφίστανται αφυδάτωση σε ήδη αδειοδοτημένη μονάδα, «βιοαποικοδόμηση με τη μέθοδο των βιοσωρών (biopilling)» (χαρακτηρίζεται και ως εξυγίανση) και στη συνέχεια, εφόσον κριθεί απαραίτητο από την εταιρεία, «στερεοποίηση/σταθεροποίηση». Το έτσι επεξεργασμένο απόβλητο «θα διατίθεται σε κατάλληλο αδειοδοτημένο φορέα διαχείρισης μη επικινδύνων αποβλήτων».

Σε σχέση με τα παραπάνω παρατηρούμε τα εξής:

1. Δεν διευκρινίζεται με ποιο τρόπο διαχειρίζεται μέχρι τώρα η εταιρεία τις πιο πάνω επικίνδυνες λάσπες. Έχουν δίκιο λοιπόν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που ανησυχούν και μιλούν για περιβαντολλογικά εγκλήματα της Μότορ-Όϊλ.

2.Η μέθοδος των βιοσωρών ως ολοκληρωμένη μέθοδος ασφαλούς επεξεργασίας ΕΑ συνιστάται, σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, για την εξυγίανση των ρυπασμένων με πετρελαιοειδή κατάλοιπα εδαφών ενώ για τις επικίνδυνες λάσπες των διυλιστηρίων προκρίνονται άλλες, μη βιολογικές, μέθοδοι. Η διαπίστωση αυτή επαληθεύεται έμμεσα και από τις παρ.1 και 3 της εισήγησης της ΤΥ, όπου αναδεικνύεται το ευαίσθητο και σύνθετο των σχετικών παρεμβάσεων και διεργασιών.

3.Η εισήγηση δεν αναφέρει, ίσως ούτε η ΜΠΕ, με ποιο τρόπο θα γίνεται η επεξεργασία και τελική διάθεση των επικίνδυνων στραγγισμάτων, που παράγονται και συλλέγονται στα διάφορα στάδια επεξεργασίας των επικίνδυνων ιλύων.

4.Το πιο σοβαρό απ’ όλα είναι το γεγονός ότι δίνεται στην εταιρεία, μέσω της ΜΠΕ, λευκή επιταγή να διαχειρίζεται στην πράξη κατά το δοκούν την προ-επεξεργασμένη λάσπη (αυτή που θα προκύπτει ως προκύπτει από την «εξυγίανσή» της μέσω των βιοσωρών) ως μη επικίνδυνο απόβλητο, παραδίνοντάς την «σε κατάλληλο αδειοδοτημένο φορέα διαχείρισης μη επικινδύνων αποβλήτων».

Συνεπώς θα πρέπει οπωσδήποτε να ξεκαθαρίζεται στην ΜΠΕ και να διαστασιολογείται αντίστοιχα η οικεία μονάδα, ώστε το (τελευταίο) στάδιο της σταθεροποίησης /στερεοποίησης, να είναι υποχρεωτικό. Τέτοιος φορέας ΧΥΤΑ αδειοδοτημένος στη Πελοπόννησο είναι ο ΧΥΤΑ του Ξυλοκάστρου.

5.Σημειώνεται, τέλος, ότι τα στερεοποιημένα απόβλητα που περιέχουν επικίνδυνες ουσίας μπορεί, πράγματι, να διατίθενται σε ΧΥΤΑ μη επικίνδυνων αποβλήτων, με την αυστηρή όμως προϋπόθεση ότι τα αποτελέσματα των τεστ εκπλυσιμότητας, στα οποία θα πρέπει τακτικά να υποβάλλονται (υπάρχουν συγκεκριμένες και αναλυτικές προδιαγραφές για τη διενέργειά τους), θα το επιτρέπουν.

Αλλά και τότε τα ειδικά αυτά απόβλητα θα πρέπει, σύμφωνα με τις ισχύουσες διεθνείς προδιαγραφές που ισχύον και για τη χώρα μας, να διατίθενται σε ξεχωριστό κύτταρο του ΧΥΤΑ, ώστε να μην αναμειγνύονται με τα κοινά δημοτικά απόβλητα, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο ενισχύει τον κίνδυνο έκπλυσης των επικίνδυνων ουσιών, που έχουν εγκλωβιστεί στη μάζα των στερεοποιημένων αποβλήτων.

Συνεπώς, θα πρέπει από τώρα να προσκομισθεί προσύμφωνο συνεργασίας με αδειοδοτημένο φορέα υγειονομικής ταφής μη επικίνδυνων αποβλήτων, στον οποίον ο υπόψη φορέας θα δεσμεύεται ότι θα διαθέτει τα πιο πάνω στερεοποιημένα / σταθεροποιημένα απόβλητα σε ξεχωριστό κύτταρο του ΧΥΤΑ που διαχειρίζεται, σύννομα αδειοδοτημένο προς τούτο.

Πολλά ερωτηματικά με τα όσα αναφέρει ο κ. Γόντικας για το τι συμβαίνει πραγματικά με την λειτουργία της εν λόγω επιχείρησης

Πολλά ερωτηματικά με τα όσα αναφέρει ο κ. Γόντικας για το τι συμβαίνει πραγματικά με την λειτουργία της εν λόγω επιχείρησης

Με βάση τα παραπάνω προτείνουμε, να αποφασίσει το Πε.Συ.:

α. Την επιστροφή της ΜΠΕ και την ανασύνταξή της, ώστε να περιλάβει τα αναφερόμενα στην παρατήρησή μας υπ’ αρ. 4. και

β.  Να προσκομιστεί το προσύμφωνο συνεργασίας της παρατήρησης υπ’ αρ. 5».

ΣΣ. Πολλά ερωτηματικά με τα όσα αναφέρει στο παραπάνω δελτίο τύπου ο κ. Γόντικας για το τι συμβαίνει πραγματικά με την λειτουργία της εν λόγω επιχείρησης.  

Τέτοιου είδους αναφορές είναι φυσικό να προκαλούν την αντίδραση και των προβληματισμό των κατοίκων!

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν κάνει αυτοψίες για τις επικίνδυνες λάσπες; Και ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτών των ελέγχων; Στο εξής θα παρακολουθούμε το θέμα από κοντά και για ότι νεότερο θα επανέλθουμε!

Κ.Ν

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία -Ποιος παίρνει τη θέση του Φάνη Κουρεμπέ

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία -Ποιος παίρνει τη θέση του Φάνη Κουρεμπέ

Όπως αναφέρθηκε και σε αθηναϊκά ΜΜΕ στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες των κομμάτων για τη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση της 20ής Σεπτεμβρίου.

Μετά το ΚΚΕ, το Ποτάμι, τη Λαϊκή Ενότητα και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας τα ψηφοδέλτια των υποψηφίων του κόμματος, με εξαίρεση το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Οι υποψήφιοι στην Κορινθία:

1 Θελερίτη Μαρία

2 Ψυχογιός Γεώργιος

3 Τσόγκας Γιώργος

4 Λυμπεροπούλου (Κανακάρη) Δήμητρα

5 Σκλιάς Γιάννης

6 Πρεντάκης Αντώνης

ΣΣ. Ο Φάνης Κουρεμπές ενώ αρχικά ψήφισε τα μνημόνια, στη συνέχεια δεν έθεσε υποψηφιότητα! Μήπως έβλεπε ότι αποκλείεται ο ΣΥΡΖΑ να βγάλει τρίτο βουλευτή στην Κορινθία οπότε προτίμησε να κάνει από τώρα μία ηρωική έξοδο; Εμείς πάντως έτσι το ερμηνεύουμε! …Οι αναγνώστες μας τι λένε άραγε;

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση με τίτλο: «ΣΑΤΙΡΑ: Τα μαθηματικά του Κουρεμπέ … του δείχνουν την έξοδο!«

Κ.Ν

Το …TOP 5 της εβδομάδας

(13:40)

Το …TOP 5 της εβδομάδας

Το ΤΟΡ 5 της εβδομάδας από τη Δευτέρα 31 Αυγούστου μέχρι και χθες Πέμπτη 03 Σεπτεμβρίου είναι:

Θα «αναστηθεί» ξανά πολιτικά ο Κ.Κόλλιας; …Θα το δούμε και αυτό;

Πως «κόπηκε» ο πρόεδρος του ΔΣ Σικυωνίων στην κηδεία του Γιάννη Ποτάκη στον Ασπρόκαμπο;

α.ΝΕΜΕΑ: Στα «χνάρια» του Γεωργούση και η Χρυσικοπούλου;

β.«Έφυγε» ο πρώην αντιδήμαρχος Σικυωνίων Γιάννης Δομετίου –Σήμερα η κηδεία του

α.Μειμαράκης- Καλλίρης και Μουρίκης: Τους συνδέει μία βαθιά φιλία

β.…Μήπως το παράκανε ο Τατούλης με την αναφορά του στο θέμα του προαστιακού στο Λουτράκι;

α.ΚΙΑΤΟ: Ο Ι.Ν της Μεταμόρφωσης Σωτήρος …έγινε στέκι μεταναστών και αθίγγανων! (φωτο)

β.…Τελικά τα σκουπίδια του δήμου Βέλου- Βόχας τα «φορτώθηκε» ο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου!

γ.Ξανά γραμματέας της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία ο Ν.Πετρόπουλος

ΚΟΥΙΖ: Δημόσια υπηρεσία τα …βρήκε όλα εντάξει σε δήμο που πνίγεται από τα σκουπίδια!!!

ΚΟΥΙΖ: Δημόσια υπηρεσία τα …βρήκε όλα εντάξει σε δήμο που πνίγεται από τα σκουπίδια!!!

Σε ποιο δήμο της Δυτικής Κορινθίας που επικρατεί ένα …μπάχαλο από τα σκουπίδια έκανε έλεγχο δημόσια υπηρεσία και τα …βρήκε όλα εντάξει; Το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη η απάντηση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το εν λόγω άρθρο θα είναι θέμα συζήτησης…

K.N

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: «Καταγγέλλουν» τον Π.Τατούλη για …θράσος και ψέματα για τον προαστιακό!!!

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: «Στολίζουν» τον Π. Τατούλη για τον προαστιακό -Μήπως πήγαινε γυρεύοντας;

-«Όπως αντιλαμβάνεσθε περιφερειάρχα Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τα «τατουλογραφήματα» δεν παραπλανούν την κοινωνία του Λουτρακίου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από τον Δ. Καραπατά…

Δεν γράψαμε τυχαία την χθεσινή ανάρτηση με τίτλο: «…Μήπως το παράκανε ο Τατούλης με την αναφορά του στο θέμα του προαστιακού στο Λουτράκι;» (δείτε εδώ την ανάρτηση).

Από τον Δ. Καραπατά της «Πρωτοβουλίας Πολιτών και Φορέων για την Έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην οδό Αιγαίου του Λουτρακίου» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε δελτίο τύπου:

«Ο ασθμαίνων στο κατόπι της πολιτικής ειλικρίνειας αδυνατώντας να πείσει περί του αγαθού των προθέσεών του περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, εξέδωσε -την περίοδο με τα «μπάνια του λαού»- για να ωραιοποιήσει προς όφελός του αφενός, αποσείοντας τις εγκληματικές ευθύνες του αφετέρου, δελτίο Τύπου που βρίθει ψεμάτων και με το οποίο σκοπεί να κρύψει από τους πολίτες, πως είναι ο μοναδικός υπεύθυνος που σταμάτησε το μεγαλύτερο -σήμερα- αναπτυξιακό έργο για την λουτρόπολη, που δεν είναι άλλο από την διασύνδεση του Λουτρακίου με την Σιδηροδρομική Γραμμή Υψηλών Ταχυτήτων της ΠΑΘΕ.

Με την τελευταία προ τριών εβδομάδων ανακοίνωσή του, ο Πέτρος Τατούλης έχει την αίσθηση ότι καθαγιάζεται και η κοινωνία ξεχνά. Νομίζει ότι «έκανε πάσα» το έργο στην κεντρική διοίκηση και ειδικότερα στο αρμόδιο υπουργείο Υποδομών – Μεταφορών – Δικτύων, έτσι ώστε στην ουσία να μην δυσαρεστηθούν τα οικονομικά συμφέροντα στην περιοχή Α-Β Βασιλόπουλος του Ισθμού.

Ακόμα, γι’ αυτή του την επιλογή (την αποστολή επιστολής – αιτήματος προς τον τέως υπουργό Οικονομίας – Υποδομών – Ναυτιλίας – Τουρισμού την 15η Ιουλίου 2015 με την οποία του ζητούσε την κανονικοποίηση της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Ισθμός – Λουτράκι και ένταξή της στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών [ΣΠΕΜ] 2014 – 2020), σύρθηκε λόγω των προηγηθεισών ενεργειών από τον περασμένο Μάρτιο της Πρωτοβουλίας Πολιτών και Φορέων για Έλευση του Προαστιακού στην οδό Αιγαίου, να φύγει το έργο από την περιφέρεια Πελοποννήσου και να μεταφερθεί στην κεντρική διοίκηση, καθ’ ότι ο Πέτρος Τατούλης αδυνατούσε να ανταποκριθεί τέτοιου είδους απαιτήσεων.

Δυστυχώς, αν και πρώτος πολίτης της περιφέρειας Πελοποννήσου ο Πέτρος Τατούλης δεν φείδεται ψεμάτων, αλλά και θράσους, δεδομένου ότι από την μία προσπαθεί να οικειοποιηθεί τον αγώνα της Πρωτοβουλίας Πολιτών και Φορέων, ενώ από την άλλη ρίχνει λάσπη… με τουρμπίνα, ισχυριζόμενος ότι «σε αντίθεση με όσους ″δήθεν″ ενδιαφέρονται για το έργο, η περιφέρεια Πελοποννήσου προσέγγισε με μεθοδικότητα, υπευθυνότητα και σοβαρότητα τον θέμα του προαστιακού του Λουτρακίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ωριμάσει μελετητικά το έργο και να δύναται να ενταχθεί στο ΣΠΕΜ, ώστε να αποδοθεί στους πολίτες ολοκληρωμένο προς χρήση». Για να το θάψει Πέτρο Τατούλη;

Το έργο ο Πέτρος Τατούλης το πληροφορήθηκε από την Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων τον Νοέμβριο του 2011, ενθουσιάσθηκε, δεσμευόμενος ότι θα το δρομολογήσει, έχοντας την ενημέρωση ότι το έργο με όλες τις διαδικασίες μπορεί να ολοκληρωθεί σε περίπου 18 μήνες και ο ίδιος έκανε λόγο για άνοιξη του 2013. Ενώ επεδείχθη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ήταν αυτός που εκτροχίαζε το έργο, ενώ προς τους «ιθαγενείς» του Λουτρακίου στην ουσία κουνούσε χάντρες και καθρεπτάκια, με τις καινοφανείς ανακοινώσεις του.

Είναι αναγκαίο, δεδομένου ότι η κοινωνία του Λουτρακίου το γνωρίζει, μήπως και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου το συνειδητοποιήσει κι επιστρέψει στον ρεαλισμό από την ουτοπία, ότι για την μελετητική ωρίμανση του έργου που κομπορρημονεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, η μόνη αλήθεια είναι πως αυτή είναι αποτέλεσμα των μορφοποιημένων τεχνικών προτάσεων που κατέθεσαν οι έγκριτοι πανεπιστημιακοί – συγκοινωνιολόγοι -που συνεργάσθηκαν και συνεργάζονται αφιλοκερδώς με την Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων για την Έλευση του Προαστιακού στην οδό Αιγαίου του Λουτρακίου- προς τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Λουτρακίου, αλλά και προς την ΔΙΣΣΑ του ΟΣΕ, που είχαν ως αποτέλεσμα την επίτευξη κοινωνικού και τεχνικού momentum, καθώς και την πρωτοφανή στα ελληνικά χρονικά σύμπτυξη του αρχικού προϋπολογισμού έργου, από τα € 25 εκατ. στα μόλις περίπου € 8 εκατ. tampoula raza. Πραγματικά, αυτό το κόστος, δεν έλκει το ενδιαφέρον των επιτήδειων…

Όσο για την επιστολή – αίτημα (15/7/2015) προς τον τέως υπουργό, αν ο Πέτρος Τατούλης πραγματικά επεδίωκε την ευημερία των πολιτών του Λουτρακίου, δεν θα κωλυσιεργούσε δεκαέξι μήνες (άλλες οι βουλές της κοινωνίας κι άλλες των οικονομικών συμφερόντων), αλλά μόλις παρέλαβε από τον ΟΣΕ ολοκληρωμένο τον φάκελο του έργου μαζί με τα τεύχη δημοπράτησης λίγες ημέρες πριν το τέλος Μαρτίου 2014, θα τα προωθούσε την επομένη προς το αρμόδιο υπουργείο για την άμεση ένταξη του έργου.

Επίσης, αφού ο περιφερειάρχης μας είχε όχι μόνον αγνές προθέσεις, αλλά και αν αυτές ήταν ειλικρινείς, γιατί δεν είχε γνωστοποιήσει το ολοκληρωμένο έργο, είτε στη διαβούλευση του ΣΠΕΜ τον Μάιο του 2014, είτε στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε αργότερα μεταξύ Εθνικής Αρχής Συντονισμού και περιφέρειας Πελοποννήσου;

Έχει ενδιαφέρον να φρεσκάρουμε την μνήμη του Πέτρου Τατούλη, αλλά και να υπενθυμίσουμε στην τοπική κοινωνία τι της υποσχόταν με ανακοινώσεις του ο περιφερειάρχης της, αλλά… του άλλαξαν γνώμη.

Στις 20-5-2013: Με την υποβολή των τεχνικών δελτίων του έργου σύνδεσης του Λουτρακίου με το δίκτυο του προαστιακού σιδηροδρόμου από τον ΟΣΕ, η περιφέρεια Πελοποννήσου θα το εντάξει άμεσα στο ΕΣΠΑ 2007 – 2013, αφού έχει εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση από την τρέχουσα προγραμματική περίοδο.

Στις 16-7-2013: Παραδεχόμενος την αρμοδιότητα υλοποίησης του έργου που έχει, ανακοινώνει το δήθεν οριστικό πλαίσιο και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του εν λόγω έργου: «Όταν ο ΟΣΕ εκπονήσει τις απαιτούμενες μελέτες για την μετατροπή της μετρικής γραμμής Ισθμού – Λουτρακίου, σε γραμμή κανονικού εύρους με ηλεκτροκίνηση φιλική προς το περιβάλλον, θα υποβάλει το σχετικό αίτημα χρηματοδότησης στην περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και θα το ολοκληρώσει ως το τέλος του 2014.

Των ανακοινώσεων του Πέτρου Τατούλη είχαν προηγηθεί…

Στις 26-3-2011: Το υπουργείο Μεταφορών στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου κατόπιν ενεργειών της Πρωτοβουλίας Πολιτών και Φορέων με το υπ’ αριθ. Β-518 έγγραφό του απαντά: «Στο βαθμό που το συγκεκριμένο έργο παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον και οφέλη για το Λουτράκι και την ευρύτερη περιοχή, η εκτέλεση του είναι εύκολα εφικτή εάν εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση του από το ΠΕΠ Πελοποννήσου της περιόδου 2007 – 2013 ΕΣΠΑ».

Στις 18-3-2012: Η ΕΡΓΟΣΕ με το υπ’ αριθ. 197946 έγγραφό της προς την Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων για Έλευση του Προαστιακού στην οδό Αιγαίου επισημαίνει τα ακόλουθα: «…Το συγκεκριμένο έργο παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον και οφέλη για το Λουτράκι, καθώς και την ευρύτερη περιοχή, η εκτέλεσή του είναι εφικτή αν εξασφαλισθεί η χρηματοδότησή του από το ΠΕΠ Πελοποννήσου της περιόδου 2007 – 2013. Η εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων θα πρέπει να γίνει άμεσα από την περιφέρεια Πελοποννήσου, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το έργο εντός της προγραμματικής περιόδου». Με άλλα λόγια, Πέτρο Τατούλη σας λένε συντομεύετε και μην το κοσκινάτε… γιατί όλοι χάνουν.

Στις 28-7-2014: Ο ΟΣΕ με το υπ’ αριθ. 113454 έγγραφό του προς τον δήμο Λουτρακίου, επισημαίνει τα ακόλουθα: «Έχουν εκπονηθεί όλες οι οριστικές μελέτες με βάση τις αποφάσεις του Δ.Σ. Λουτρακίου και τις τεχνικές κατευθύνσεις των τεχνικών υπηρεσιών σας έγγραφο/27826/13-12-2011 και αναμένεται η χρηματοδότηση του έργου από την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στις 18-12-2014: Ο βουλευτής Κορινθίας Κώστας Κόλλιας, του κόμματος που θέλετε να γίνετε πρόεδρος, επειδή εκτροχιάζατε το έργο με ερώτημά του προς τον πρώην υπουργό Υποδομών – Μεταφορών – Δικτύων στην με υπ’ αριθ. πρωτ. 5633 στην οποία επισημαίνει: «…Σε χρηματοδοτικό επίπεδο, ανοίγει το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014 – 2020 και είναι εκπεφρασμένη η πρόταση της περιφέρειας Πελοποννήσου να εντάξει το έργο για το οποίο θέλω να σας επισημάνω ότι ο προϋπολογισμός έχει αναθεωρηθεί από τα € 25 εκατ. στα 2/5 περίπου, χωρίς τις εκπτώσεις που προβλέπεται και αναμένεται να δοθούν. Πέρα από το ΠΕΠ 2014 – 2020 υπάρχουν και άλλα αναπτυξιακά προγράμματα όπως πληροφορούμαι, τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν άμεσα για την υλοποίηση της επέκτασης του προαστιακού ως την οδό Αιγαίου στο Λουτράκι…»

Επειδή η πολιτική αμνησία είναι της μόδας Πέτρο Τατούλη να σας υπενθυμίσουμε και να εξηγήσετε προς τους πολίτες του Λουτρακίου, γιατί ο συνδυασμός σας στο περιφερειακό συμβούλιο στις 20-5-2013 καταψήφισε τις 3 ειλημμένες αποφάσεις του ανωτάτου θεσμικού οργάνου του δήμου Λουτρακίου, αλλά και γιατί δεν βγάλατε λέξη, όταν στην ίδια συνεδρίαση, σας καταγγέλθηκε πως στενοί σας συνεργάτες σύρθηκαν στο υπουργείο Μεταφορών από οικονομικά συμφέροντα της περιοχής ″Α-Β Βασιλόπουλος″ του Ισθμού, που στόχο έχουν να εκμηδενίσουν τις πιθανότητες να συνδεθεί η πόλη του Λουτρακίου με τον προαστιακό σιδηρόδρομο και να κατασκευασθεί σταθμός στην προαναφερόμενη θέση;

Όπως αντιλαμβάνεσθε περιφερειάρχα Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τα «τατουλογραφήματα» δεν παραπλανούν την κοινωνία του Λουτρακίου, η οποία δείχνει με το δάχτυλο όλους αυτούς που το εκτροχιάζουν, δεδομένου ότι η Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων έχει φροντίσει να την κρατά ενημερωμένη. Κατά συνέπεια, θα έπρεπε να έχετε μάθει μετά από τέσσερις δεκαετίες στην πολιτική, ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!

Υ.Γ.: Το ψέμα είναι ανανδρία – Νίκος Καζαντζάκης…».

ΣΣ. Τα υπόλοιπα θα τα κρίνουν οι οι δημότες του Λουτρακίου και μόνο! Εμείς μένουμε μόνο στη χθεσινή δημοσίευση με τίτλο: «…Μήπως το παράκανε ο Τατούλης με την αναφορά του στο θέμα του προαστιακού στο Λουτράκι;» (δείτε εδώ την ανάρτηση).

Κ.Ν

…Μήπως το παράκανε ο Τατούλης με την αναφορά του στο θέμα του προαστιακού στο Λουτράκι;

…Μήπως το παράκανε ο Τατούλης με την αναφορά του στο θέμα του προαστιακού στο Λουτράκι;

Δεν μπορούμε να μην κάνουμε μία αναφορά σε ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη στα μέσα Αυγούστου, την περίοδο που βρισκόμασταν σε άδεια. Ένα δελτίο τύπου που μας προβλημάτισε για τα όσα ανέφερε ο Τατούλης στο θέμα του προαστιακού σιδηρόδρομου στο Λουτράκι!

Δείτε τι ανέφερε το δελτίο τύπου με δηλώσεις του Π. Τατούλη για το έργο του προστατικού στο Λουτράκι:

«Εξαντλούμε κάθε περιθώριο για την υλοποίηση του έργου του Προαστιακού σιδηροδρόμου Λουτρακίου, με την πρότασή μας για ένταξή του στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών 2014 – 2020» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και πρόσθεσε ότι «το έργο αποτελεί εξαρχής προτεραιότητα του στρατηγικού μας σχεδιασμού και για το λόγο αυτό έχουμε αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και ενέργειες».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ακόμη ότι «σε αντίθεση με όσους «δήθεν» ενδιαφέρονται για το έργο, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προσέγγισε με μεθοδικότητα, υπευθυνότητα και σοβαρότητα τον θέμα του προαστιακού του Λουτρακίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ωριμάσει μελετητικά το έργο και να δύναται να ενταχθεί στο ΣΠΕΜ, ώστε να αποδοθεί στους πολίτες ολοκληρωμένο προς χρήση.

Στο πλαίσιο αυτό ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απέστειλε επιστολή (15 Ιουλίου 2015) στον Υπουργό Οικονομίας κ. Γεώργιο Σταθάκη με την οποία, αφενός, τον ενημέρωνε ότι μετά την πλήρη μελετητική ωριμότητα του έργου, αυτό δύναται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφετέρου, ότι πρόθεση της Περιφέρειας είναι η υλοποίηση του προτεινόμενου έργου, που αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Ο κ. Τατούλης σχολίασε τέλος το όψιμο ενδιαφέρον όσων «κόπτονται» για το έργο, χωρίς ποτέ να αναλάβουν συγκεκριμένη και ρεαλιστική πρωτοβουλία για την υλοποίησή του, και υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις και έχει πραγματοποιήσει πληθώρα συναντήσεων με τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι δεν έχουν φανεί συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους.

«Παρακολουθούμε κάθε έργο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ανεξάρτητα απ’ το αν έχουμε την αρμοδιότητα ή όχι, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την αναπτυξιακή πορεία της και παρεμβαίνουμε οποτεδήποτε μας ζητηθεί» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου».

ΣΣ. Απορούμε πως η «Πρωτοβουλία Πολιτών για την έλευση του Προαστιακού» στο Λουτράκι δεν έχει σχολιάσει ακόμα το εν λόγω δελτίο τύπου! Πιθανότατα λόγω της περιόδου (μέσα Αυγούστου) που όλοι ήταν χαλαροί …πέρασε ασχολίαστο!

Αλλά διαβάζοντας κανείς το παραπάνω δελτίο τύπου έχει την αίσθηση ότι ο Τατούλης …ενδιαφέρεται περισσότερο από όλους (!!!) για την κατασκευή του προαστιακού στο Λουτράκι! …Μήπως το παράκανε λίγο ο Τατούλης! …Είπαμε όχι και έτσι!

Κ.Ν

Ενδείξεις για εμπρησμό στο Παναρίτι- Τρεις εστίες φωτιάς- Δείτε τι κάηκε…

Ενδείξεις για εμπρησμό στο Παναρίτι- Τρεις εστίες φωτιάς- Δείτε τι κάηκε

Επανερχόμαστε σε χθεσινή ανάρτηση (δείτε εδώ) σχετικά με τη φωτιά στο Παναρίτι. Σε επικοινωνία της prior.korinthiannews.gr με τον διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κιάτου, ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η φωτιά προκλήθηκε χθες τα ξημερώματα (02:40) στο Παναρίτι.

Χρειάστηκε η επέμβαση δύο αεροσκαφών, ενός ελικοπτέρου και 45 πυροσβεστών. Η φωτιά τέθηκε υπο μερικό έλεγχο χθες το μεσημέρι. Κάηκαν 27 στρέμματα δασικής και 3 στρέμματα αγροτικής έκτασης.

Όταν φτάσαμε στην περιοχή είδαμε τρεις σημαντικές εστίες φωτιάς γεγονός που μας κάνει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη και την εμπρηστική ενέργεια. Την προανάκριση έχει αναλάβει η πυροσβεστική υπηρεσία Κιάτου σε συνεργασία με την ΔΑΕ. Δεν κινδύνευσαν σπίτια».

Αναφορά του Χ. Ντούσικου για το «Mall» στην Κόρινθο –Αναφορά στον ιδιοκτήτη και τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ

Αναφορά του Χ. Ντούσικου για το «Mall» στην Κόρινθο –Αναφορά στον ιδιοκτήτη και τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ

Από τον πρόεδρο του Σ.Ε.Γ.Ε.Σ. του νομού Κορινθίας κ. Χ. Ντούσικο αναφέρεται μεταξύ άλλων σε πρόσφατη ανακοίνωση: «Η αποθέωση της κατανάλωσης δηλαδή τα εμπορικά κέντρα, είναι ικανή συνθήκη ώστε να μετατραπεί ένας «τάφος» στην πιο σύγχρονη μηχανή παραγωγής κέρδους εις βάρος κάθε μορφής μικρής επιχείρησης, εις βάρος κάθε τοπικής κοινωνίας.

Τα νέου τύπου εμπορικά κέντρα όπως αυτό της Κορίνθου, λειτουργούν σε χώρους πολλών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, όπου η κατανάλωση η διασκέδαση τα ψώνια αποκτούν άλλο νόημα. Διευρυμένα ωράρια λειτουργίας (Κυριακές), Ιντερνέτ, ρουχισμός, παπούτσια, αξεσουάρ, κινηματογράφοι, εστιατόρια, Μπαρ, events, παρκινγκ και Σουπερμάρκετ συνδέονται για να αποτελέσουν μια “all inclusive” σαρωτική επιθετική πρόταση σε δόσεις, μη αφήνοντας κανέναν παραπονεμένο.

H είσοδος των εμπορικών κέντρων στην περιοχή μας έχει γίνει χωρίς στρατηγική και χωρίς την απαιτούμενη προσαρμογή στην τοπική κοινωνία, κάτι που δημιουργεί μόνιμα προβλήματα και σταδιακή περιθωριοποίηση στις μικρές επιχειρήσεις των πόλεων, αλλά ενδεχομένως και όλης της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το τεχνητό «ξέπλυμα» της βιομηχανικής απαξίωσης του συγκεκριμένου χώρου, ο οποίος είναι σημαδεμένος με κακές μνήμες στην τοπική κοινωνία, πράγμα που δύσκολα θα επέτρεπε τέτοιες χρήσεις, έγινε έξυπνα και πολύ συστηματικά από τον αρμοδιότερο και ιδανικότερο φορέα!!!

Σίγουρα ο ιδιοκτήτης του χώρου διακρίνεται για την οξυδέρκεια του (δεν είναι τυχαία αυτός που είναι!) έπιασε τον σφυγμό της εποχής και θέλοντας ως σωστός επιχειρηματίας να αξιοποιήσει την περιουσία του, δεκαπλασιάζοντας ή εκατονταπλασιάζοντας την αξία της, βρήκε (εθελοντές ή έβαλε όπως λέγεται στην πιάτσα) τους κατάλληλους ανθρώπους, στην κατάλληλη θέση, την καλύτερη περίοδο!!!

Έτσι το έδαφος ήταν έτοιμο όλα πήγαν κατ΄ ευχή (σχέδιο λένε) και ήρθε η ώρα για να γίνει το αίτημα τις πρώτης (θα υπάρξει κι΄ άλλη) αλλαγής χρήσης του χώρου, από Βιομηχανική σε Εμπορική! χρήση. Τι ωραία; Τι καλά; το Επιμελητήριο, ο επιχειρηματικός φορέας του νομού, ο Πρόεδρος του, οι Αντιπρόεδροι!!! (αν και όσοι γνωρίζουν) με μεγάλη βοήθεια και στήριξη από πολλούς ξένους και τοπικούς παράγοντες, διοργάνωνε επί σειρά ετών τις πιο «επιτυχημένες» εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα.

Το κακό έρχεται από την εκμετάλλευση θέσεων, θεσμών, φορέων και ανθρώπων, όπως το πρόσφατο αίτημα τους μέσω του ΚΤΕΛ λες και η εταιρία μεταφορών είναι τσιφλίκι τους (η οποία μπορεί και να είναι ποιος ξέρει!) για συγκοινωνιακή σύνδεση με σταθμό μέσα στο εμπορικό κέντρο, δημιουργώντας έτσι δεσπόζουσα θέση και συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού με όλη την πόλη αν όχι σε όλο τον νομό.

Μας ξαφνιάζει και δημιουργεί παράξενα συναισθήματα η επιστολή του προέδρου του ΚΤΕΛ και αντιπροέδρου του επιμελητηρίου προς την Περιφέρεια και τον Δήμο Κορινθίων κατ΄ επέκταση, για έγκριση του αιτούμενου σταθμού στο χώρο του πολυκέντρου, η οποία βρίσκει την μείζονα αντιπολίτευση (του προέδρου του επιμελητηρίου) να είναι αρχικά θετική!!! και να υποχρεώνεται μετά από πιέσεις (ευτυχώς είχαμε ενημερώσει) να ψηφίσει τελικά και αυτός αρνητικά και να μην εγκριθεί.

-Η πρώην Σωληνουργία και οι μετατροπές του χώρου σε…………, είναι σχεδιασμός παραγόντων  μονομερών οικονομικών επιδιώξεων; είναι σχέδιο ανάπτυξης τη περιοχής; ή εξαφάνισης των μικρών επιχειρήσεων και μαρασμού της οικονομίας των γειτονικών πόλεων; Είδομεν!!!»

ΣΣ. Η δημιουργία του εμπορικού κέντρου (τύπου Mall) στην Κόρινθο στους επιχειρηματίες της Κορίνθου και όχι μόνο σίγουρα θα δημιουργήσει πρόβλημα…

Κ.Ν

ΝΕΜΕΑ: Στα «χνάρια» του Γεωργούση και η Χρυσικοπούλου;

ΝΕΜΕΑ: Στα «χνάρια» του Γεωργούση και η Χρυσικοπούλου;

Μήπως τα «χνάρια» του πρώην αντιδημάρχου Νεμέας Γ. Γεωργούση ακολουθεί και η αντιδήμαρχος Σ. Χρυσικοπούλου; Μήπως ετοιμάζει και αυτή την παραίτησή της; Μήπως την έχει υποβάλλει ήδη στον δήμαρχο ή μήπως ετοιμάζεται να την υποβάλλει; …Ο κόσμος το έχει τούμπανο στη Νεμέα! Για να δούμε τι συμβαίνει και αν επαληθευτεί το παραπάνω θα επανέλθουμε γράφοντας περισσότερα!

ΣΣ. …Δήμαρχε τι συμβαίνει πάλι στο δήμο; …Μήπως έχει αρχίσει να χάνεται ο έλεγχος;

Επανερχόμαστε σε πρόσφατη ανάρτηση με τίτλο: «ΝΕΜΕΑ: «Ετοιμάζεται» και άλλη παραίτηση στελέχους του συνδυασμού του Κ. Καλαντζή; -Δήμαρχε τι συμβαίνει;» (δείτε εδώ)

Ε.Σ

ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας: Ο Γ. Ψυχογιός …ακολουθεί διαφορετική πορεία από τον Φ. Κουρεμπέ!

ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας: Ο Γ. Ψυχογιός …ακολουθεί διαφορετική πορεία από τον Φ. Κουρεμπέ!

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία Γ. Ψυχογιός ανέφερε μεταξύ άλλων: «Παραμένω στον ΣΥΡΙΖΑ και θα δώσω τη μάχη μέσα από τα ψηφοδέλτιά του στην Κορινθία στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη για δύο λόγους:

1. Για να εξαντλήσουμε μέσα στα περιθώρια που αφήνει η συμφωνία τις δυνατότητες σύγκρουσης με τοπικά και εθνικά συμφέροντα και συστήματα διαπλοκής, που συνεχίζουν να λυμαίνονται τη χώρα και είτε δεν έχουμε αγγίξει ως τώρα, είτε χτυπήσαμε μερικώς.

2. Γιατί αποδεικνύεται ότι για να αλλάξει κανείς τα πράγματα πρέπει να «κολυμπήσει στο βούρκο» έχοντας δύο ενδεχόμενα. Είτε σιγά σιγά να τον καθαρίσει και να δημιουργήσει μια σταθερή κατασκευή, είτε να λερωθεί τόσο ώστε να γίνει το ίδιο. Για το πρώτο ενδεχόμενο, όμως, αξίζει κανείς να παλέψει και μέσα στην κοινωνία και μέσα στο κόμμα…».

ΣΣ. Ο Γ. Ψυχογιός ακολουθεί διαφορετική πορεία από τον Φ. Κουρεμπέ που ανέφερε ότι δεν θα είναι υποψήφιος (δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση)